Jobs Dice scanning device logo

Anode- en kathode-coating filtratie voor lithium-ionen cellen

Anode- en kathode-coating filtratie voor lithium-ionen cellen

Lithium-ion batterijcellen, filtratie van anode- en kathodecoating.

Filtratie is het beslissende proces die de eigenschappen van een coating op de koper- of aluminiumfolie bepaalt.

Het is een complexe taak, omdat bindmiddelen en pigmenten in de slurry een verschillend filtratiegedrag hebben.

Voor het verwijderen van geldeeltjes (bindmiddel) heeft het filter andere eigenschappen nodig dan voor het verwijderen van agglomeraten (bijv. carbon black, grafeen). Voor het verwijderen van geldeeltjes heb je een filtermedium nodig dat deze vervormbare geldeeltjes kan tegenhouden. Ook bij hogere drukverschillen.

Het tegenovergestelde is het geval voor het verwijderen van agglomeraten, waarvoor een filter met zeer goede classificerende eigenschappen een noodzaak is. Stel dat een filter deze classificerende eigenschappen niet heeft; in dat geval zal u veel functionele componenten verwijderen, wat zal resulteren in een korte levensduur van het filter.

Ook belangrijk, is de invloed van het procesontwerp (pompen, leidingen, filterbehuizing, procesbewaking), dat een directe invloed heeft op de filtratieresultaten.

In veel gevallen ligt hier de oorzaak van coatingdefecten. Studies hebben aangetoond dat het coatingproces de fase is waarin de meeste defecten ontstaan die leiden tot afkeur van eindproducten.

We hebben 30 jaar waardevolle ervaring in de filtratie van coatings en als u een van de onderstaande verschijnselen waarneemt:

Onzuiverheden, agglomeraten en insluitsels
Onregelmatige laagdikte
Spots, luchtbellen
Lijnen en krassen
Korte levensduur van het filter

luister dan eens naar onze voorstellen om deze te elimineren.

We zijn pas tevreden als we uw productiviteit kunnen verhogen, uw opbrengst kunnen maximaliseren en uw productiekosten kunnen verlagen.

U kan ons ontmoeten op deze conferenties of vakbeurzen:

Andere toepassingen