Jobs Dice scanning device logo

Polypropyleen filterkaarsen

Er zijn tal van polypropyleen filterkaarsen op de markt. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze om je productiviteit te verhogen. We kunnen de polypropyleen filterkaarsen opsplitsen in dieptefilterkaarsen en geplisseerde filterkaarsen.

Diepte filterkaarsen

De dieptefilterkaarsen die ARRANGED levert, zijn niet de low-cost filterkaarsen voor bijvoorbeeld waterbehandeling of galvanisatie.
Onze dieptefilterkaarsen onderscheiden zich met hun kenmerkende en uitstekende filtratie-eigenschappen voor dispersies, inzetbaarheid bij hoge viscositeit, met RO water voorgespoelde filterkaarsen.
Een voorbeeld is de GELCROC dieptefilterkaars, die ontwikkeld werd voor de filtratie van zeer viskeuze vloeistoffen.
Maar ook bijvoorbeeld dieptefilterkaarsen van TAK, de FLOMAX PC, een filterkaars voor de filtratie van CMP-slurries in de wafer-productie. Hier behalen we fijnheden tot 0,2 micron voor dispersies met vastestof-gehaltes van 50%!

Geplisseerde filterkaarsen

Geplisseerde filterkaarsen hebben een groter filteroppervlak en worden vaak verondersteld een langere levensduur te hebben. Helaas is dit niet altijd het geval. Geplisseerde filterkaarsen hebben uiteraard een laag drukverschil door hun groot filteroppervlak, maar de juiste selectie is vaak veel belangrijker. Waar filterkaarsen met dieptestructuur goed presteren in vloeistoffen met een brede deeltjesverdeling (d.w.z. van zeer kleine tot grote deeltjes, gelijkmatig verdeeld), werken geplisseerde filterkaarsen (omdat ze minder filterlagen hebben, dus een kleine dieptestructuur) alleen goed in vloeistoffen met een smalle deeltjesverdeling (PSD = particle size distribution).
Nogmaals, er is een breed keuzeaanbod, het zou te ver voeren dit allemaal uit te leggen. Ons advies: alleen proeven zullen uitwijzen welk type polypropyleen filterkaars best in uw proces past.
Hiervoor hebben we een grote voorraad aan monsters en testfilter-behuizingen. We kunnen snel reageren, als het moet binnen de 24 uur, u test, vergelijkt en dan hebben we snel uw optimale filter gevonden.

Neem contact met ons op om te bespreken, hoe we U kunnen helpen.

Enkele voorbeelden uit ons assortiment geplooide filterkaarsen:

  • GELCROC-P : ideaal voor vloeistoffen met een hoge viscositeit en/of hoge concentratie vaste- stof, fijnheden van 1 tot 100 micron.
  • TAK PI : meerlagig filtermedium gemaakt van Super-Fine-Fibers filter-materiaal, uitstekend voor de retentie van micro-gels, fijnheden van 1 tot 6 micron.
  • TAK PX : heeft een kleiner filteroppervlak maar een vrij dik geplooid filtermedium, dat de voordelen van diepte en oppervlakte combineert. Hybride technologie.
  • TAK PL : meerlaagse constructie, met als doel een lange levensduur te behalen, fijnheden van 1,2 tot 100 micron.

Verkrijgbaar in lengtes van 5 tot 40 inch en met alle gangbare adapters.

Webshop

Andere toepassingen