Jobs Dice scanning device logo

Solventen

Het filtreren van oplosmiddelen; de zoektocht naar de filters die bestendig zijn rekening houdend met de belangrijke factoren van contacttijd en temperatuur.

Oplosmiddelen en filterkaarsen, wat past?

Door haar microvezelstructuur (met vezeldiameters zo klein als 1 micron) heeft een filtermedium een bijzonder groot contactoppervlak met het oplosmiddel. De potentiële impact van een oplosmiddel op de filter is daarom vele malen groter dan bij een vol stuk kunststof.

De temperatuur beïnvloedt het effect van het oplosmiddel op het filter. Een temperatuur van 20 °C of 60 °C kan tot heel verschillende resultaten leiden.

De contacttijd tussen het filter en het oplosmiddel is een andere cruciale factor.
Een contacttijd van 2 uur kan bijvoorbeeld aanvaardbaar zijn en goede resultaten opleveren, terwijl een contacttijd van 3 dagen het filter kan beschadigen.

ARRANGED levert filters die gemaakt zijn van 100% polypropyleen, 100% polyester of 100% nylon. Dat maakt het al vele malen eenvoudiger.

Polyester Polyamide / Nylon
Benzeen Xyleen (xyleen)
Cyclohexaan Butylacetaat
Ethylacetaat Tolueen
Hexaan Gehalogeneerde koolwaterstoffen
MEK Oliën en brandstoffen

Om 100% zeker te zijn, moet dit alles worden getest. Hiervoor hebben we de tools waarmee je dat snel en eenvoudig kan controleren of de filters compatibel zijn met je solvent.

Er is dus veel om over na te denken, maar met de ondersteuning van ARRANGED heb je de mogelijkheden om de perfecte combinatie te vinden!

Als ervaren experts helpen we je graag.

Video: Solventen

Andere toepassingen