Solventen

Het filtreren van oplosmiddelen wordt door vele factoren beïnvloed. Oplosmiddelen zijn zelden puur, maar veeleer mengsels van oplosmiddelen.

Hetzelfde geldt voor filtermaterialen, deze bestaan uit een polymeer (bv. polypropyleen) en de additieven die in dit polymeer zijn verwerkt.

Het polymeer kan resistent zijn, maar als één van de additieven geëxtraheerd wordt, kan dit betekenen dat het filtermateriaal niet resistent is.
Of in het geval van migratie komen delen van het filtermedium (bv. vezels) in het filtraat terecht.
De tabellen voor chemische compatibiliteit zijn slechts richtlijnen die vooral op vaste materialen betrekking hebben. U moet steeds rekening houden met het enorme contactoppervlak van een filtermedium, en dit vanwege zijn fijne vezelstructuur.
De temperatuur van het oplosmiddel zal een invloed hebben op zijn impact. Een temperatuur van 20°C of 60°C kan volslagen verschillende resultaten opleveren voor hetzelfde oplosmiddel.
De contacttijd van het oplosmiddel met de filter is een andere factor. Als het contact bv. 6 uur duurt, zou dat OK kunnen zijn, terwijl een duur van 2 dagen de filter zou kunnen beschadigen.
Het wordt nog ingewikkelder als u weet dat filterkaarsen vaak uit verschillende materialen gemaakt zijn.
Bijvoorbeeld: eindkappen van polypropyleen, binnenkern van polyester, membraan van PTFE, …
Stel ons gerust uw vragen. Wij hebben de expertise voor het filtreren van oplosmiddelen.

Video: Solventen

Andere toepassingen

Dice Scanner Concept presentatie op CES Las Vegas

Datum: januari 2020

Meer lezen

Interreg subsidie | Dice Scanning Device

Datum: november 2019

Arranged continued to sponsor Hanne Maudens

Datum: juni 2019